החג הזה אנחנו לא נופלות למלכודת הדבש

אחרי חודשיים של חוסר שגרה בחופש הגדול שבהם חיפשתן כיצד להשביע את רצונם ואת קיבתם של ילדיכן, מגיעה תקופה נוספת שבה שגרה היא הדבר היחיד שלא מתקיים בה – החגים. אין ספק שהחגיגיות בתקופה זו יוצרת קירוב לבבות משפחתי וחברתי. לצד זאת, כמויות האוכל שאנו צורכים בתקופת החגים רבות יותר ועתירות קלוריות מהרגיל.

אילו אירועים צפויים לנו בחודש הקרוב? חג ראשון ושני של ראש השנה, יום הכיפורים (אל תתבלבלו, העובדה שמדובר בצום לא הופכת את המועד לפחות מועד לפורענות מבחינה קלוריות) וחג ראשון ושני של סוכות. סיבה לדאגה? ממש לא. אם תגיעו מצוידים במודעות לחגים הקרובים, תוכלו בהחלט לבצע בחירות נבונות יותר ולהימנע מעלייה מוגזמת במשקל בתקופה זו.

בראש השנה נוהגים לברך על פירות הארץ וכן אוכלים מזונות שונים הנחשבים למזינים – חלקם אפילו נחשבים בריאים ומשמשים חלק מהדיאטה הים תיכונית, שידועה ביכולתה לסייע במקרים של בעיות לבביות.

שני ששון, דיאטנית קלינית ברשת סטודיו סי, מפרטת את יתרונותיהם של המאכלים בראש השנה לבריאותנו:

לו ארוחת החג היתה מסיימת כאן – דיינו. אלא שלאחר הברכות מוגשת לשולחן ארוחה עשירה הכוללת, בין השאר, אורז, תפוחי אדמה, בשרים, סלטים, קינוחים, פיצוחים ועוד. ככל שהמבחר גדול יותר, כך נתקשה יותר לשמור על הגבולות שהצבנו לעצמנו.

מהן הבחירות הפחות טובות עבורכן?

בשורה התחתונה: מותר לאכול הכל במידה ובאיזון. שימו לב לכמויות המזון שאתם אוכלים בארוחה, אבל גם לאיכותו. תיהנו ואל תיאבקו בעצמכם. סביר להניח כי תחרגו מהגבולות שלרוב אתם שומרים עליהם. אם תגיעו לארוחה עם הידע והמודעות, תיהנו ממנה וגם תגזימו באכילה.

Exit mobile version