fbpx
עיצוב וטיפוח השיער

כיצד לטפל בקשקשים בשיער

הקשקשים  בשיער היא  אחת התופעה הלא נעימה ופחות אסתטיות שנשים וגברים סובלים ממנה. האם ניתן להימנע? וכיצד מומלץ לטפל בקשקשים. 

"קשקשים הינה אחת מבעיות העור השכיחות ביותר. בעצם בבתי מרקחת מציינים כי שמפו נגד קשקשים הינו השמפו הנמכר ביותר בבתי מרקחת פרטיים. מדובר בבעיה נפוצה, טורדנית אשר לצערנו הרב נוטה לבוא וללכת ולכן דורשת לעיתים "יחס" וטיפול קבוע." מסבירה ד"ר להבית אקרמן ממחית לרפואת עור ויועצת מדעית למותג הדרמו וישי. 

אז מה זה קשקשים?

קשקשים זו בעיה נפוצה אשר יכולה להיות סממן קליני יחיד או חלק מבעיית עור מורכבת יותר כמו סבוריאה או פסוריאזיס. מדובר בהצטברות של מעין פתיתים בגוון לבן צהבהב אשר מורכבים מתאי עור מתים. תאי העור של הקרקפת (כמו כל תאי העור) מתחדשים ונושרים באופן קבוע, לרוב אנו לא מבחינים בהם, אולם כאשר התהליך (מסיבה זו או אחרת) מואץ ומצטבר הקשקשים הופכים לנראים לעין. פעמים רבות הבעיה איננה מהווה בעיה רפואית אולם היא מהווה מטרד אסתטי משמעותי. כמו כן,  כאשר הבעיה מחמירה היא עלולה לגרום להצטברות מוקדי קשקשת על הקרקפת וקשה יותר להסירם.

ד"ר אקרמן אומרת: "חשוב לדעת, לרוב מדובר בבעיה שמחמירה ומשתפרת כל תקופה, עם נטייה להיות כרונית ולכן חשוב מאד הטיפול השוטף והקבוע. טיפול קבוע בבעיה בצורה פשוטה ולא מציקה יכול להקטין את הבעיה כך שלא תפריע לשגרת החיים ולא תהווה מטרד. טיפול נכון ושוטף  יעזור להרחיק את ההתקף המשמעותי הבא וזו עוד סיבה לטפל".

מה תורם לקשקשת? רמות גבוהות של טסטוסטרון, מכיוון,  שבלוטות החלב מושפעות מהפעילות ההורמונלית בגוף, והקשקשים מופיעים באזורים שבהם מרוכזות בלוטות החלב, בעיקר בתקופות שבהן גוברת הפרשת הטסטוסטרון. מרכיב נוסף שיש לו  קשר לתופעה הוא מלסזיה, פטריית שמר המצויה על עורו של כל אדם, באזורים העשירים בבלוטות חלב. ובמקרים מסוימים הגורם לקשקשת הוא חסר באבץ.

מומחי המותג וישי רכזו מספר טיפים ועצות לטיפול בקשקשת

  • ראשית, מומלץ לפנות לרופא עור לקבלת אבחון. לעיתים מדובר בקשקשים שהם חלק מבעיית עור נרחבת יותר ונדרש פה גם אבחון נכון וגם טיפול נכון וגם טיפול רפואי בעזרת תכשירים במרשם בעיקר בהתלקחויות.
  • חשוב להבין שטיפול קבוע בתכשירים כמו שמפו ייחודי כמו שמפו דרקוס אשר מצד אחד ינקה את הקרקפת (כמו פילינג עדין לקרקפת) ומצד שני לא יגרה את עור הקרקפת (בזכות רכיבים ייחודיים כמו גליצרין, חומצה סליצילית, ניאצין אמיד ועוד) – זה הבסיס החשוב ביותר לטיפול בקשקשים – מכיוון שמדובר בבעיה הנוטה לחזור יש חשיבות מכרעת לטיפול מתחזק משמר ומונע.
  • מומלץ לחפוף פעם ביומיים בממוצע בשמפו פילינג כגון דרקוס המפחית עד 100% ממראה הקשקשים כבר מהשבוע הראשון, באמצעות שילוב של מרכיבים פעילים השמפו מאזן את המיקרוביום בקרקפת. הפורמולה מכילה 1% פירוקטון אולמין + 1.3% חומצה סליצילית וגליצרין המנקים את הקרקפת, מאזנים את הקילופים ומסירים אותם, בנוסף למים טרמליים ממעיינות וישי בצרפת, המסייעים להרגעת העור.
  • חשוב להבדיל בין טיפול מתחזק ומונע אשר ירחיק את ההתקף הבא וישמר על מצב רגוע לבין טיפול בעת התקף.
  • במידה ויש כבר קשקשת שדבוקה לקרקפת לא לנסות בכוח לקלף אותה אלא למרוח למשך מספר שעות תכשיר שומני ואז להשתמש בשמפו המכיל חומצה סליצילית ולסרק את שיער בעדינות עם מסרק סמיך. טיפול כזה ירכך את הקשקשים ויסיר אותם בעדינות מבלי לתלוש שיערות.
  • לא לפחד לחפוף את הקרקפת. חפיפה נכונה ללא סירוק אגרסיבי איננה מחמירה נשירת שיער (בניגוד למיתוס הרווח). 
  • ניתן לאחר החפיפה להשתמש במרכך שיער הרגיל, הקיים בבית.
  • מומלץ לסרק ולהברי שאת השיער, שכן היא עוזרת להסרה טבעית של הקשקשים.
  • אנשים בעלי עור יבש עשויים לפתח קשקשת שאינה שומנית. אוויר חורף קר בשילוב עם חדרים מחוממים מעודד את הנטייה לעור יבש.
Show More

מיטל אהרונוב מרקו

בת, אחות, רעיה ואמא ל-3 מהממים. ב-01.03.2015 נולד בני הבכור ואיתו הרצון לפתוח אתר שישמש סוג של קהילה לנשים כמוני. נשים המנסות לשלב בין קריירה למשפחה ועדיין רוצות לעשות שופינג, לאפות ולבשל, לבלות עם חברות, להעניק את כל כולן למשפחה, לבעל וילדים, לטפח את הבית ובתוך כל הבלאגן...איכשהו...לרדת במשקל. אז נעים מאוד, אני מיטל, ואני יותר משמחה שהחלטתם להציץ לפינה הקטנה שלי בעולם הוריטואלי הענק.
Back to top button
X