מיתוסים על כאבי ראש

ישנן סיבות מגוונות לכאבי ראש, החל מלחץ ועומס בעבודה, דרך שרירים מכווצים, תופעות לוואי של תרופות שונות ועד לכאבים כתוצאה מדלקות ואפילו שתייה מרובה של קפה.
המאמר אינו תחליף לייעוץ עם רופא או רוקח.

הסיבות יכולות להיות שונות, אך בסופו של דבר המנגנון שעובד בגוף דומה לכולן. מערכות הגנה בגוף משחררות אנזימים (לדוגמא ציקלואוקסיגינן), שמשדרות לנו כאב כתוצאה מדלקת. משפחת האיבופרופן לדוגמא (אדוויל), מוגדרת כ"נוגדי דלקת שאינן סטרואידליות". הפעילות שלהן היא עיכוב השחרור של אותם אנזימים ועל-ידי כך, נמנע או מופחת הכאב.

בדרך כלל, כשהכאב לא מגיע ממחלה כרונית או תופעת לוואי של כדורים הנלקחים לאורך זמן, נטילת משכך כאבים תעזור להפיג את ההרגשה באופן מידי. על מנת לעשות סדר בבלגן, ניצן פרימור, רוקח ברשת נוה-פארמה, מנפץ מספר מיתוסים חשובים, בגללם אנשים נמנעים מלסייע לעצמם בהפחתת כאבי ראש.

הסיבות להופעת כאבי ראש הן מגוונות וכאשר אדם נתקף בכך באמצע יום, אם בפגישה עם לקוח או תוך כדי משחק עם הילדים, יש השפעה על איכות החיים והתפקוד. אנשים אינם ממהרים לצרוך כדורים ובצדק ובאמת רצוי לא לרוץ לקחת כדור על כל גירוד, עקצוץ או כאב שמופיע. אך ברגע שיש הפרעה לחיי היום יום התקינים, אין כל מניעה להיעזר במשכך כאבים.

Exit mobile version