שורדת את פסח ושומרות על המשקל "קצת אחרת"

עוד חג בפתח, וכולן במתח, האמנם בצדק? איך זה קרה שהחגים הפכו להיות אויביי העם שרוצה לשמור על בריאותו או "שומו שמיים" אולי אפילו על משקלו? הפחד מעודף "ארוחות חג" שעומדות להציב בפנינו שפע של פיתויים שאנחנו חוששות שלא נעמוד בפניהם, גורם לנו להתעצב עוד בטרם החג הגיע ולעלות תהיות איך נעבור את החג מבלי להזיק לבריאות ולמשקל. רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה לחברת טונה סטארקיסט, מציעה טיפים "קצת אחרים" אשר יעזרו לכן לעבור את החג בשלום.

עוברות את פסח בשלום

לפנינו חג ארוך, שבו מתארחים, מארחים ומתכנסים לארוחות משפחתיות מפוארות ומאכלי החג. ארוחות אלו הם בדרך כלל עתירי קלוריות, מפני שהם עשירים מאוד בשומן, ביצים ואגוזים. מחשבה מוקדמת על המצב יכולה לעזור לעבור את החג בשלום מבלי לעלות במשקל ולהזיק לבריאות.

כדי להימנע מניסיונות שחלקם ככל הנראה שלא יצלחו וילוו בתסכול, כדאי לנסות לשקול מחשבה קצת אחרת; כדאי לנסות להתנהל ב"שיגרה רגילה", שבה אנחנו אוכלות בד"כ כשרעבות, מפסיקות לאכול כששבעות ומשתדלות בד"כ לאכול אוכל בריא. מחשבה אחרת תגרום לנו לעבור את החג בשלום.

אולם ככל שנחשוש מזה יותר כך נגדיל את הסיכוי שזה באמת יקרה בעוד שאם נתנהל בנינוחות (שזה אפילו אומר שנאכל יותר) אך לא ניבהל מכך, הרי שבאופן טבעי נחזור לשגרה מיד בסיום החג, וגם אם נעלה במשקל, כנראה שזה ירד בהדרגה עם סיומו.

להקטנת הפיתויים מול האוכל, כדאי להתרכז במשך החג פחות בחגיגות האוכל, ויותר בבילויים פעילים, להעדיף טיולים ברגל על פני שהייה בבתי מלון, ומשחקי כדור עם הילדים על פני בילוי במסעדה. מומלץ לנצל את מזג האוויר האביבי אפילו לצעידות קצרות בסביבת הבית. הרי קל יותר להחליט ללכת ברגל, מאשר לנסות לוותר על פרוסת עוגה.

ואיך נשרוד את ארוחת החג?

ואם למרות הכל אתן חוששות מסעודת החג, לפניכן כמה עצות התנהגותיות שיקלו על ההתמודדות עם הפיתויים שבה:

השתדלו להיות פעילות ככל האפשר – אם אתן מארחות, זה יקרה כך או כך. אך גם אם אתן מתארחות, נסו לעזור כמה שיותר: הורידו מהשולחן, עזרו לרחוץ כלים והיו עסוקות בכל דרך שתעזור לכן להתרחק מהשולחן עמוס הפיתויים. ישיבה ארוכה מול שולחן מלא פיתויים תשבור גם את כוח הרצון החזק ביותר.

קומו מהשולחן מדי פעם, ולא רק בשביל להתרחק מהאוכל – יש לכך יתרון נוסף: רק כשאנו קמות, אנו מרגישות כמה אכלנו. כשאנו יושבות, שרירי הבטן הבטן רפויים ומאפשרים לקיבה להתמלא באוכל. רק כשאנו עומדות שרירי הבטן נמתחים ולוחצים על הקיבה ואז אנחנו יכולות להרגיש באמת כמה אכלנו. יש סיכוי טוב שאם תחושו זאת באמצע ליל הסדר, תקטינו את הנזק שעלול להתרחש בהמשכו. אם תחושו זאת רק בסוף הארוחה, זה יהיה מאוחר מדי.

שבו ליד מישהו שאתן יודעות שאפשר לנהל איתו שיחה מעניינת שתוכלו להתרכז בה – כך תוכלו להסיח את דעתכן מהאוכל שעל השולחן ויקל עליכן לעמוד בפיתויים. אל תשבו לצידו של מי שיעודד אותך לאכול, בין אם בגלל שזה זללן במיוחד, או סתם מי שילחץ עליכן רק לטעום או ינדנד לכן למה אתן לא אוכלות.

עצה קצת מעניינת – התנדבו להחזיק אחד מהילדים הקטנים על הברכיים ולעזור לו לאכול. כך יקשה עליכן מאוד (אם בכלל תצליחו) לאכול בנחת והרבה. והאמא, ללא ספק, תודה לך על העזרה הנפלאה.

ואיך תפעלו בנושא התזונה?  

שיהיה לכולנו חג פסח שמח, כשר ובריא!

לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il

Exit mobile version