fbpx
כושר, תזונה ובריאות

כיצד לטפל בדלקות אזניים ללא התערבות חיצונית?

דלקות אזניים נפוצות בכל הגילאים ולאורך כל השנה, אך בעונת הרחצה התכיפות שלהן עולה באופן משמעותי. עם הגעתו של האביב ופתיחת עונת הרחצה, ד"ר רפאל פרטר, כירופרקט מומחה והבעלים של מרכז רפאל לרפואה משלימה, מסביר ממה נוצרות דלקות אזניים וכיצד ניתן לטפל בהן ללא התערבות חיצונית.

מה הגורמים להיווצרות דלקות אזניים?

דלקות ובעיות באזניים נוצרות על ידי גורמים פנימיים וחיצוניים בגוף:

גורמים חיצוניים

תזונה לא נכונה ובכללותה סוכרים, קמח לבן ועודף מוצרי חלב, מייצרים ליחה שמסמיכה את הנוזלים ומייצרת "פקק" בניקוז האזניים. גורם נוסף הוא שתיית משקאות קרים במזג אוויר חם עלולה ליצור דלקות אזניים – הניגוד בין הקור לחום משפיע על הגוף והאזניים ועלול לגרום לדלקת. מנגד, שתיה לא מספקת גורמת להעדר נוזלים בגוף, מה שעלול להוביל להתייבשות ושוב – סמיכות הנוזלים בגוף. כל גירוי של האזניים כמו חוסר יבוש של האזניים וניקוי מיותר עלולים לעודד היווצרות דלקות אזניים. זכרו ששעוות האזניים אוטמת ושומרת עליהן מגורמים מזהמים ולכן אין להפריז בנקיון האזניים יתר על המידה. בחודשי האביב והקיץ שוהים יותר בבריכות שחיה ובים, מה שמוביל לכך שיש כניסה ויציאה תכופה יותר של מים באזניים, נוצר עומס על מערכת הניקוז באזניים, מערכת החיסון נחלשת ועשויה להיווצר דלקת.

גורמים פנימיים

דלקות אזניים עלולות להופיע כשיש בעיה במערכת האף-אוזן-גרון, כשמערכות ההתמודדות וההסתגלות של הגוף לא מתפקדות וכשמערכת העצבים ומערכת החיסון פגועה וחלשה. כמו כן, תפקוד לקוי של מערכות הניקוז (הלימפה) עשוי לגרום לדלקת אזניים. התנועה הלימפטית היא תנועת הנוזלים באזניים והיא אחראית על יציאה של פסולת וכניסה של לימפוציטים ממערכת החיסון התוקפים כל תא שמאיים ותוקף את הגוף. קילקולים בתנועת הגולגולת והחוליות או חולשה באיברים פנימיים יחלישו את התנועה של הנוזלים בגוף, כולל ניקוז האזניים, וכך יווצרו מים העומדים באוזן ומהווים מקור לחיידקים ונגיפים.

אם נעשה לרגע zoom out אז דלקות אזניים, כמו מחלות רבות אחרות, נוצרות כשהחיבור והאיזון בין המח, הלב והכבד מופר. שלושת איברים אלה, הם האיברים העיקריים בגוף ותפקודם קובע את בריאות הגוף; הכבד אחראי על החומר שבגוף ובונה את הבשר והשרירים, הלב אחראי על תנועת הרוח והנשימה ומרכיב את הגידים, והמח אחראי על הפעלת הלב שמפעיל את הכבד ובונה את השלד והעצמות. כשאין איזון בין שלושת איברים אלה, זה בא לידי ביטוי בתנועה של הנוזלים במחיצות הגוף ובפרט באף-אוזן-גרון והראש. תנועה נכונה של הנוזלים מאפשרת נקיון של האזניים מלכלוך המגיע מבחוץ ומבפנים.

איך אפשר למנוע דלקות אזניים?

דלקת אזניים ניתן למנוע על ידי התנהלות תקינה מבחינה בריאותית ביום יום; ניגוב האזניים (בצורה חיצונית), לתת לאזניים "לנוח" כמה ימים בין בריכה לבריכה, שתיה מספקת של מים לא ממותקים/תוססים ולהימנע מיותר מדי מוצרי חלב, קמח ומתוקים המכילים חומרים משמרים.

מיחושים והפרעות מתחילות הרבה לפני שאנו חשים בכאב. במקרים רבים, גם כשחשים בכאב, לא מטפלים בבעיה – מה שעלול להוביל למצב כרוני וכאבים עזים. במקרה כזה הטיפול הוא הקשה ביותר והארוך ביותר. לכן, חשוב לשמור על שגרה יום יומית מאוזנת ובמידה ורק מתחילים להרגיש הפרעה מסוימת, יש לטפל באופן מידי. כאב זה הוא איתות שמשהו לא עובד באופן תקין במערכת ויש לתקנו. דלקת אזניים במקרים קיצוניים עשויה לגרום ללקות שמיעה, חום ונזק לעור התוף. לכן, כשמתפתחת דלקת חשוב לפנות לגורם מוסמך שיסייע לכם לטפל בבעיה בזמן.

איך לטפל בדלקות אזניים בטיפולים טבעיים?

1. תרגילי נשימות

המפתח העיקרי לבריאות האזניים הוא תפקוד הסרעפת וקרום המח. אנשים רבים אינם מודעים לסרעפת כשריר הבריאות הכללי של הגוף – אך שריר זה, ככל השרירים, ניתן לפתח ולשפר. איך לעשות זאת? התרכזו בנשימה אל הטבור, כך תיווצר תנועה של הסרעפת בחזרה שתניע את כל הנוזלים והחומרים בגוף. שבו בנוחיות על כסא עם משענת, שימו יד על הטבור, שאפו אוויר דרך האף, דחפו את היד עם הטבור ועצרו ל-5 שניות. כעבור 5 שניות נשפו ותנו לבטן ולטבור לנוח. חיזרו על התרגיל מספר פעמים ביום ולאט לאט תתחילו להרגיש שינוי בהרגשה הכללית.

2. נרות הופי

מדובר בשיטת טיפול אינדינית עתיקה – שמים באוזן נר באורך של כ-30 ס"מ העשוי מדונג טהור, תמצית דבש ועשבי מרפא (מרווה, בבונג, שמנים ארומטיים וכו'). שורפים את הקצה המרוחק מהאוזן והנר שואב את הנוזלים הכלואים באוזן ומשחרר את הלחץ. שיטה מעולה, אך אין להשתמש בה במידה וקיים חור בעור התוף.

3. טיפות אזניים מחומרים טבעיים

ניתן ליצור תמצית של שום מהול בשמן זית או מיץ בצל, טובלים צמר גפן בנוזל ושמים באוזן כשהראש בהטיה. כמו כן, ניתן לחמם את התמצית שנוצרה ולשים בזהירות באוזן. אפשרות נוספת היא למרוח שמן לבנדר על החלק החיצוני של האוזן, השמן משכך את הכאב ובעל תכונות מרגיעות.

על פי ד"ר רפאל, כלל הברזל הוא שהגוף רוצה להיות בריא. צריך לזכור שבדרך הטבע, הגוף רוצה להיות בריא ומאוזן. אם נייעל ונקדם את המנגנונים הטבעיים בגוף, "נלמד" את הגוף כיצד "להבריא" את עצמו מחדש בכל פעם שאחד המנגנונים יוצא מאיזון. בגישה זו הגוף מבריא ולא רק נפטר מהבעיה הנקודתית.

"הכח שברא את הגוף מבריא את הגוף לאט לאט כל יום מחדש".

המידע באדיבות ד"ר רפאל פרטר- כירופרקט מומחה, מפתח שיטת "חילוץ עצמות" והמנהל הקליני של מרכז רפאל לרפואה משלימה. לפרטים נוספים: 03-6414188 ובאתר http://www.rephael.co.il/

Show More

מיטל אהרונוב מרקו

בת, אחות, רעיה ואמא ל-3 מהממים. ב-01.03.2015 נולד בני הבכור ואיתו הרצון לפתוח אתר שישמש סוג של קהילה לנשים כמוני. נשים המנסות לשלב בין קריירה למשפחה ועדיין רוצות לעשות שופינג, לאפות ולבשל, לבלות עם חברות, להעניק את כל כולן למשפחה, לבעל וילדים, לטפח את הבית ובתוך כל הבלאגן...איכשהו...לרדת במשקל. אז נעים מאוד, אני מיטל, ואני יותר משמחה שהחלטתם להציץ לפינה הקטנה שלי בעולם הוריטואלי הענק.
Back to top button
X