fbpx
הורות וילדים

מגוון פתרונות להפסקת בכי תינוקות בנסיעות

מאת: שלי לביא – יועצת להתפתחות תינוקות

ישנם תינוקות שנסיעה ברכב היא הפעילות האהובה עליהם ועוד לפני שיצאנו מהשכונה הם נרדמים בנינוחות. אם זאת, יש הורים רבים הנמנעים מנסיעות בכלל ונסיעות ארוכות בפרט בגלל הבכי ההיסטרי של הקטנטנים. נסיעה עם תינוק בוכה ברכב היא אחד הדברים קשים שיש, שהרי הדרך נראית ארוכה ומרגישה כלא נגמרת.

בתאוריה, הכל נשמע מאוד פשוט: נכנס לרכב, נחגור את התינוק והוא ירדם. לפעמים יירדם אחרי מספר דקות אבל יירדם. בפועל עם תינוקות שבוכים בנסיעות יש מציאות אחרת. נכנסנו לרכב אחרי שבדקנו חיתול, התינוק שבע, נראה שכל צרכיו מסופקים אבל כ- 2 דקות לערך לאחר הכניסה לרכב התינוק מתחיל לבכות. במהירות הבכי של התינוק מתגבר וההורים נכנסים במהירות למצוקה בהתאם. בלי שנרגיש פעמים רבות נסיעות של חצי שעה הופכות לשעה וחצי ויותר. לעיתים, הנסיעה עלולה לכלול עצירות מסוכנות בצדי הדרך ונהיגה עם יד אחת כאשר השנייה נמצאת על התינוק.

אם כן, מהן הסיבות בגינן תינוקות בוכים בנסיעה?

  1. תנוחת הישיבה לא נוחה לתינוק.
  2. כיוון הנסיעה – ישנם תינוקות שנסיעה בכיוון ההפוך לכיוון הנסיעה גורמת להם לתחושה לא נעימה ובחילה (בדיוק כמו אצל מבוגרים).
  3. הסלקל/כיסא הבטיחות לא נוחים לתינוק.
  4. חם/קר לתינוק.
  5. חרדת נטישה – התינוק לבד.

איך ניגשים לנסיעה עם תינוק ואיך מרגיעים תוך כדי הנסיעה?

1. היכנסו לרכב 10 דקות לפני תחילת הנסיעה כדי להפעיל קירור או חימום וכדי לתת לתינוק שלכם זמן הסתגלות למצב הנסיעה.

2. דברו עם התינוק – (או כמו שאני תמיד אומרת – תחפרו) לפני הנסיעה ספרו לו לאן נוסעים ומה משך הנסיעה, הניחו עליו ידיים כשאתם מדברים איתו כדי שירגיש שאתם שם בשבילו. חכו מספר דקות ואז התחילו בנסיעה.

3. כיסוי הכיסא – נסיעה היא חוויה עמוסת גירויים: נופים משתנים, רעש הכביש, צפירות, תזוזת הרכב, עצירות פתאומיות וכו. אני ממליצה לכסות את הכיסא או החלון בחיתול טטרא נושם בצבע אחיד כדי לחסום גירויים חזותיים.

4. שירו לתינוק במהלך הנסיעה – אין דבר נעים יותר לתינוק מקולם של הוריו (גם אם הם זייפנים מקצועיים).

5. מוזיקה – במידה והתינוק נכנס לבכי היסטרי ואין אפשרות לעצור בצד ולהרגיע אותו ננסה לעזור לתינוק להגיע לארגון מחדש ולקשב. נפעיל מוזיקה בעוצמה גבוהה לכמה שניות ונסגור אותה בפתאומיות, נחזור על הפעולה מספר פעמים עד שהתינוק יכנס לקשב והבכי יפסיק. ניתן להשוות את התהליך לדפיקה בדלת באמצע סיטואציה – ההפסקה והקשב גורמים לנו להתארגן מחדש.

6. ערכת נסיעה – מוצץ נוסף, בקבוק מים (במידה והתינוק התחיל טעימות), צעצוע אהוב ושירים כיפיים שניתן לשים במהלך הנסיעה ברכב.

7. חלון פתוח – רעש לבן ידוע כמרגיע תינוקות רכים משום שמדמה את קולות הרחם – השאירו פתח צר לכניסת אויר באחד מחלונות הרכב.

8. עצרו בצד הדרך – רק במידה ואינכם נוסעים בכבישים ראשיים וישנה אפשרות לעצור בבטחה בצד הדרך או בחניה מסודרת. 

9. ערסול קטן שינוי גדול – הפתרון שתמיד (!) עובד הוא ערסול התינוק בכיסא. ערסול היא התנוחה הרחמית של התינוק. מרבית התינוקות ירגישו בטוחים בתנוחה הערסול. היתרון הגדול בערסול הוא שבית החזה רפוי ומשוחרר ולכן גם הבטן תהיה משוחררת. הכוונה היא ששרירי הבטן יהיו רפויים והתינוק יהיה בתנוחה מוכרת שאינה דורשת החזקה שרירית. בתנוחה זו ישנו סיכוי טוב שתינוק לא יסבול מלחץ כתוצאה של גרפס כלוא בבית החזה או מגזים במהלך הנסיעה.
כיצד נערסל את התינוק? בשלב הראשון נושיב את התינוק בכיסא הבטחות או הסלקל כשהוא חגור לפי הוראות הבטיחות. בשלב השני, נשים מתחת לרגליו של התינוק נשים חיתול או שמיכה מגולגלים. נשתדל לשים את החיתול/שמיכה מתחת לאזור הברכיים כדי שהאגן יהיה מעט מעוגל והבטן רפויה. בשלב השלישי ננסה לגרום לפלג הגוף העליון של התינוק להיות רפוי. במידה והתינוק עד גיל חודשיים ניקח חיתול נוסף נגלגל אותו ונניח לאורך בית החזה, ניצור מקצוות החיתול סוג של כדור ונניח מתחת לכתפיים כך שהם יטו מעט פנימה ובית החזה יהיה רפוי. אחרי גיל חודשיים כאשר התינוק מתחיל להיות מוטורי יותר ויש סיכוי שהוא ימשוך את החיתול החוצה, נשתמש בזוג גרביים, אחד מתחת לכל כתף כדי לגרום לכתפיים להיות מוטות מעט קדימה על מנת שבית החזה יהיה רפוי.

שימו לב: האכלה במהלך נסיעה מסוכנת לתינוק, עצירת פתע או פליטה עלולים לגרום לסכנת חנק.

שתהיה לכולנו נסיעה טובה ובטוחה!

Show More

מיטל אהרונוב מרקו

בת, אחות, רעיה ואמא ל-3 מהממים. ב-01.03.2015 נולד בני הבכור ואיתו הרצון לפתוח אתר שישמש סוג של קהילה לנשים כמוני. נשים המנסות לשלב בין קריירה למשפחה ועדיין רוצות לעשות שופינג, לאפות ולבשל, לבלות עם חברות, להעניק את כל כולן למשפחה, לבעל וילדים, לטפח את הבית ובתוך כל הבלאגן...איכשהו...לרדת במשקל. אז נעים מאוד, אני מיטל, ואני יותר משמחה שהחלטתם להציץ לפינה הקטנה שלי בעולם הוריטואלי הענק.
אולי גם יעניין אותך?
Close
Back to top button
X