fbpx
כושר, תזונה ובריאות

כיצד מתמודדים עם דלקת בדרכי השתן באופן טבעי?

נשים רבות סובלות מדלקת בדרכי השתן ומיד רצות לארון התרופות, אבל רגע לפני, כדאי לעצור ולתת לטבע לפתור את הבעיה בצורה היעילה ביותר. אבי ציטרשפילר, עשבונאי, הרבליסט והבעלים של "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית מציע כמה צמחים שיכולים לסייע בהתמודדות עם דלקת בדרכי השתן.

דלקות בדרכי השתן הינן זיהוי שכיח שנוטה לחזור בעיקר בקרב נשים – הדלקת מתפשטת מפתח הנרתיק ו"עולה" דרך השלפוחית לצינורות השופכה ועלולה להגיע עד לכליות. הזיהום עשוי להגיע מפי הטבעת שבגלל קרבתו לפתח הנרתיק עלול להעביר זיהום וחיידקים, בעיקר E קולי. קיימים גם זיהומים על רקע פטרייתי או טפילי. הפתוגנים נצמדים לדפנות תאי האפיתל הרירי וגורמים נזק לתאים שתפקידם לצפות את מערכת השתן ולהגן עליה. פגיעה זו מלווה בתחושת צריבה בעת מתן שתן, כאב בבטן התחתונה, תכיפות במתן שתן ותחושת חוסר התרוקנות. לגוף מספר אפשרויות לטיפול בדלקת בדרכי השתן:

  1. דרך מערכת החיסון וכדוריות הדם הלבנות
  2. באמצעות שטיפת החיידקים החוצה יחד עם הנוזלים שעוברים במערכת
  3. הגנה של הריריות מפני הפתוגן – הן חלק מהמערך החיסוני של הגוף וחשוב לחזקן
  4. רמת PH נמוכה מונעת שגשוג והתפתחות מושבות דלקתיות וניתנת להשגה על ידי תזונה נכונה

הגנה, חיטוי ושיקום של האפיתל הרירי בדרכי השתן ניתנים להשגה על ידי טיפול בצמחי מרפא. על פי אבי ציטרשפילר, יש 4 סוגי צמחים המומלצים ביותר לטיפול בדלקות מסוג זה:

בוכו – צמח לחיטוי ישיר

צמחים לחיטוי ישיר מכילים חומרי חיטוי שצריכתם פוגעת במזהמים ישירות. הבוכו נחשב לאחד הצמחים החשובים ברפואה המערבית, הוא מתאים לטיפול בזיהומים של דרכי השתן ונמצא יעיל גם למגוון רחב של פתוגנים כולל חיידק הכלמידיה. הצמח גדל בדרום אפריקה, נדיר מאוד ונמצא בסכנת הכחדה, לכן השגתו קשה ומחירו יקר. הצמח מחטא חזק ויעיל כצמח בודד למצבים אקוטיים של דלקות בדרכי השתן. צמחים אפשריים נוספים הם ענבי דב, ערער וצמחים שפתניים מחטאים כמו צתרה ורודה, בת קורנית, אזוב, מרווה ורוזמרין. לכולם תכונות חיטוי חזקות שמקורן בעיקר בשמנים האתריים הנמצאים בתוך הצמחים.

איך משתמשים? ניתן להשתמש בצורה של חליטה בכמות של כפית מהצמח לכוס מים רותחים, מומלץ אף יותר להשתמש בטינקטורה הממצה את השמנים האתריים שבצמח בצורה יעילה יותר.

אכינצאה – צמח לגברת התגובה החיסונית של הגוף

צמח האכינצאה הינו צמח שמתאים לטיפול בדלקת בדרכי השתן בשל הערך החיסוני הגבוה שלו. משתמשים בשורשים של שלושה זנים עיקריים: אכינצאה ארגמנית, אכינצאה חיוורת ואכינצאה צרת עלים. פעולת הצמח הינה העלאת התנגדות של התאים במערכת החיסון למזהמים כך שפעולתם נמרצת יותר בכיוון הפלישה.

איך משתמשים? הכמות היא כ-3 גרם מהשורש ליום בהרתחה, או בטינקטורה.

זקן התירס – להגברת מנגנון השתן

הכוונה בזקן תירס היא לשערות המקיפות את קלח התירס. הן בעלות תכונות משתנות ומשקמות תאי רירה בדרכי השתן. מומלץ להשתמש בשערות הטריות המכילות סוכרים ואשלגן בכמות גבוהה ובכך מגבירות את הלחץ האוסמוטי ומשפיעות על נפח הנוזלים בגוף. כחלק מהצורך ב"שטיפה כללית" של מערכת השתן, מומלץ להשתמש בצמחים המגבירים מתן שתן. צמחים מומלצים נוספים הם עלי שן ארי, עלי צמח אלומות הכסף וסרפד. הסרפד הוא צמח משתן ומחטא המתאים לטיפול ברקמה רירית מודלקת ומגורה. הסרפד משמש לטיפול בנשים בזמן הריון במגוון מצבים בריאותיים.

איך משתמשים? רוב הרכיבים הפעילים של הצמחים להגברת מנגנון השתן מסיסים במים וניתן להשתמש בהם כחליטות. זרימה מוגברת של שתן בגוף מקשה על החיידקים להיצמד לדפנות התא וגורמת להם להישטף החוצה.

שוש קירח (ליקוריץ) – צמח אנטי דלקתי ומשקם ריריות

לליקוריץ יכולת לרפא כיבים ודלקות והוא מכיל גם חומרים מוצילגים מרככים שתורמים להרגעה של הרקמות הפגועות בדרכי השתן. ניתן להשתמש בצמח במצבים אקוטיים וכרונים ופעולתו מתבטאת בהעלאת רמות הקורטיזונים בגוף ובכך שיפור התפקוד החיסוני של הגוף ושיכוך דלקת.

איך משתמשים? השימוש הוא בשורש הצמח ומומלץ לגרוס אותו ולשתות עד 2 גרם ליום בחליטה.

סומק – צמח הפועל כמכווץ

השימוש הוא לרוב בפירות הסומק הפועלים כמכווצים. המשמעות היא שהם מכווצים את הרקמה החלבונית איתה הם באים במגע ויוצרים מספר יתרונות בריאותיים:

  • צמצום שטח הפנים של הפצע ובכך האצת הריפוי
  • הגברת יכולת הרקמה הרירית להתמודד עם זיהומים וחיידקים באמצעות כיווץ והקשיית שטח הפנים של הרקמה הרירית
  • עצירת דימומים במקרים של זיהומים חריפים הגורמים לדמים בדרכי השתן
  • חיזוק טונוס השרירים העוטפים את רקמות דרכי השתן והשלפוחית ובכך הגברת יכולת הרקמות להתנגד לפתוגנים
  • פעילות חיטוי ישירה כנגד החיידקים התוקפים תוך כיווץ המעטפת החלבונית של וירוסים וחיידקים והשמדתם

איך משתמשים? משתמשים בכמות של כפית אחת מפירות הסומק, שמים בכוס מים רותחים, מסננים ושותים 3 פעמים ביום.

תרגישו טוב!

*את כל הצמחים ניתן להשיג ב"חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית.

המידע באדיבות אבי ציטרשפילר, עשבונאי, הרבליסט והבעלים "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית. לפרטים נוספים 04-9533405 או באתר: http://www.derech-hatavlinim.co.il

Show More

מיטל אהרונוב מרקו

בת, אחות, רעיה ואמא ל-3 מהממים. ב-01.03.2015 נולד בני הבכור ואיתו הרצון לפתוח אתר שישמש סוג של קהילה לנשים כמוני. נשים המנסות לשלב בין קריירה למשפחה ועדיין רוצות לעשות שופינג, לאפות ולבשל, לבלות עם חברות, להעניק את כל כולן למשפחה, לבעל וילדים, לטפח את הבית ובתוך כל הבלאגן...איכשהו...לרדת במשקל. אז נעים מאוד, אני מיטל, ואני יותר משמחה שהחלטתם להציץ לפינה הקטנה שלי בעולם הוריטואלי הענק.
Back to top button
X